Välkommen hem

Nationen för dig som är Nylänning eller känner dig som en sådan

Bli medlem

 I slutet av våren är det dags för kuratorsval på Nylands Nation för de följande tre åren.

Kuratorn är en äldre Nylänning. Till kuratorns huvudsakliga uppgifter hör att övervaka studenterna på nationen, representera studenterna i ärenden som har långsiktiga verkningar på nationens verksamhet samt fungerar som ett stöd för studenterna i deras dagliga nationsliv.

På årets första nationsmöte i februari valdes en kuratormakarmkommittee bestående av följande personer; Fredrik Åström, Theresa von Bonsdorff, Axel Idström och Edward Lundell. Kommitteens syfte är att förbereda valet och söka fram lämpliga kandidater för uppgiften.
Deras förslag presenteras sedan på nationsmötet i april.
Ifall det är någonting du undrar gällande valet är det bara att rycka någon av kommitteemedlemmarna i ärmen.

Uppdatering efter nationsmötet 11.4: Våra två officiella kandidater för kuratorsvalet på Nylands Nation är Anna Öhman och Hugo Pipping!! Hurra - må bäste kandidat vinna!

Hur går kuratorvalet till i praktiken?
På april nationsmöte presenteras potentiella kuratorskandidater inför Nationen, varpå ärendet bordläggs. Valet av kurator fortsätter på maj nationsmöte mellan de kandidater som har presenterats på nationmötet i april. Själva valet äger alltså rum den 9 maj på nationsmötet.


Vem kan söka till kurator på Nationen?
En kurator är en ordinarie, äldre, ständig eller stiftande medlem, som är eller varit ordinarie medlem vid nationen och är väl förtrogen med nationens verksamhet. Utöver detta bör en kurator inneha en högre akademisk slutexamen från Helsingfors Universitet.

Senast den 10.4.2017 måste samtliga intresserade kandidater meddelat intresse åt kuratorsmakarkommitteen. Man kan även närvara vid nationsmötet 11.4.2017 och presentera sig själv och framföra sitt kandiderande i valet.
Meddela intresse genom att kontakta Fredrik Åström.

Fredrik Åström
+358 50 4925552
Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.

På Nationen händer det alltid något kul, så som evenemangen här nedanför!

Visa hela kalendern

Kaserngatan 40
00130 Helsingfors
Finland

Visa alla kontaktuppgifter