Nylands Nation

NNvälkommenhem

 

Kommande program

Sommarträff på Blåbärsskär
 1.7.2017 kl. 12:00   Blåbärskär
Nylands Nations kräftskiva
 8.9.2017 kl. 19:00   Djävulskyrkan
Självständighetsbal
 6.12.2017 kl. 19:00   Vikingasalen

VÄLKOMMEN TILL NYLANDS NATION VID HELSINGFORS UNIVERSITET!

Nylands Nation grundades år 1643 i Åbo som en nation för de nyländska studerandena. Även om nationen är Finlands äldsta är den varken dammig eller gammaldags - tvärtom! På nationen ordnas massor av program, allt från fina frackfester till tokroliga maskerader och klubbkvällar. Förutom fester och program erbjuder nationen även sina medlemmar möjligheten att söka om stipendier och bostad! Klicka på länken till höger för att se hur lätt det är att bli medlem. Vi ses på Nationen!

Bli medlem!
 Aktuellt

Ansök om SSBS studentbostäder på Rautalampivägen 5 i Vallgård!  

Svenska Studenters Bostadsstiftelse sr (SSBS) stiftades år 1966 av de svenska nationerna vid Helsingfors universitet (NN, VN, ÅN och ÖFN) samt den dåvarande svenska kårsektionen, i syfte att verka för att förbättra svenskspråkiga studenters och yngre vetenskapsidkares boendeförhållanden i Helsingfors. Varje studerande, fortsättningsstuderande eller forskande medlem, även extra medlemmar, i någon av dessa fyra nationer är berättigad att söka bostad via SSBS.

En av de fastigheter SSBS är delägare i – och den enda som för tillfället administreras direkt av oss själva – är Rautalampivägen 5, som ligger i Vallgård. Härifrån kommer man med buss eller spårvagn snabbt och lätt bland annat in till centrum. Trevåningshuset är byggt 1969 och grundrenoverat 1998. Bostäderna är i gott skick. El, vatten, bredband samt tillgång till bastu och tvättstuga med torkrum ingår i hyran. I huset finns också bl.a. konditionsrum och brasrum. Parkeringsplatser utanför huset kan hyras separat, såvida det finns lediga.

I huset hyrs ut dels familjebostäder (2r+kv+wc) på 36,5 kvm med en nuvarande hyresnivå om 403 €/mån (dessa kan sökas av par, ensamförsörjare med barn, eller motsvarande, undantagsvis även kompisar som är beredda att bo tätt inpå varandra, men alltid två tillsammans), dels enkelrum i delade herr- och damtvåor (2r+k+wc) på totalt 50-52 kvm, med en nuvarande hyresnivå om 261–312 €/mån (dessa rum söks enskilt).

Ansökan riktas skriftligen till stiftelsens ombudsman med fastställd ansökningsblankett. Till ansökan måste bifogas åtminstone vissa obligatoriska bilagor: aktuellt närvarointyg, aktuellt nationsmedlemskapsintyg (varur också framgår att medlemsavgiften är betald) samt beskattningsintyg över senast fastställda beskattning. Märk väl att endast kvitto över betald medlemsavgift inte är ett intyg över vare sig närvaro eller nationsmedlemskap! Blankett och närmare instruktioner hittas på hemsidan ssbs.fi eller via Facebook. Ansökan måste vara poststämplad allra senast 18.4.2017 för att räknas som inkommen under den ordinarie ansökningstiden 2017.

Efter att ansökningstiden gått ut rangordnas av stiftelsens styrelse alla de ansökningar som inkommit under den ordinarie ansökningstiden samt de som inkommit tidigare under samma kalenderår och som uppfyller de grundläggande kraven på sökande och på ansökningar och bilagor. Vid rangordningen görs en helhetsbedömning där framförallt de sökandes sociala och ekonomiska förhållanden och bostadsbehov, nationsmeriter samt studieprestationer tas i beaktande. Var och en av de fyra nationerna har sina egna bostadskvoter, som stiftelsen strävar till att följa vid utdelandet av bostäder.

Ansökningar som inkommer efter den ordinarie ansökningstiden placeras på kölista efter de ordinarie ansökningarna. Om dessa blir många kan stiftelsens styrelse göra en separat rangordning av dessa. Om särskilda ekonomiska eller sociala orsaker så kräver kan stiftelsen i enskilda fall helt frångå rangordningen och kvoterna.

Ansökningarna med bilagor postas undertecknade till följande adress:

Svenska Studenters Bostadsstiftelse
c/o Stara, Byholmsgränden 5 C 170
00580 HELSINGFORS

Frågor kan även ställas per e-post Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den. eller per telefon 045-236 45 54.

 Terra Nova

tn201604

Terra Nova nummer 4/2016 ute nu!

Terra Nova nummer 4/2016 finns nu att ladda ner i PDF-format! Klicka här eller på bilden för att ladda ner det nyaste numret!

Tidigare nummer

 Fotoalbumet
Abi-Middag - 24.5.2017
Nyländsk sits - 21.4.2017
CCCLXXIV Årsfest - 8.4.2017
Gäddbegravning - 7.4.2017
Välkomstmiddag - 4.4.2017

Alla album

 Opinion

Lucia 2016

Emil "Keke" Höckerstedt - 46.8%
Fredrik "Freppa" Palmén - 48.6%
Jakob "Jakke" Sundman - 4.6%

Antal röster: 477
Omröstningen har avslutats på: december 29, 2016
 Facebook & Twitter