Nylands Nation

NNvälkommenhem

 

Kommande program

Beerpongturnering
 26.10.2017 kl. 19:00   Klubben
Välkomstmiddag med halloweentema
 27.10.2017 kl. 19:00   Klubben
Gäddfest och Kuratorsskifte
 28.10.2017 kl. 18:00   Nylands Nation

VÄLKOMMEN TILL NYLANDS NATION VID HELSINGFORS UNIVERSITET!

Vill du träffa nya människor? Suktar du efter vänskap djupare än du kan finna på din ämnesförening? Nylands Nation förenar studenter från alla olika fakultet, studieinriktningar och även utanför högskolorna - för att bli medlem krävs endast att du är student. Vi på nationen ordnar en massa roliga evenemang under året, från fester till spelkvällar och kulturevenemang med mera. Nationen erbjuder sina medlemmar dessutom stipendier och bostäder. Som nationsmedlem får du chansen till studielivets roligaste erfarenheter, oförglömliga minnen och vänner för livet.

Kom på klubbkväll redan denna torsdag - vi ses på Nation!

Bli medlem!
 Aktuellt

Vill du bli aktiv på nation, eller är du redan aktiv men intresserad av en ny post?
På oktober nationsmöte kommer det att väljas två nya festmarskalker, en ny ordenssekreterare, en ny stipendiesekreterare samt en ny bostadssekreterare. Dessa är alla spännande poster – men vad innebär det i praktiken? Nedan finner du kort info om alla poster, samt info om vem du skall kontakta ifall du blir intresserad! Ta gärna kontakt så snabbt som möjligt ifall det verkar som just du kan och vill ta hand om en post! Notera att sekreterarposterna är två år långa med start redan i höst. Festmarskalkerna är ansvariga för jubileumsårs- samt gäddfesten 2018.

Festmarskalksposten går ut på att ordna nationens två frackfester under året, årsfesten och gäddfesten. Det är lite arbete hela tiden, men mest arbete under de två veckorna före festerna. Det är ändå roligt och man får planera program i viss mån själv, i synnerhet till gäddfesten. Dock blir det extra spännande, roligt och till viss mån krävande under 2018 – Nylands Nation firar nämligen jubileumsår eftersom nationen fyller hela 375 år! Jubileumet firas med ett extra ståtligt och festligt kalas. Det blir festmarskalkernas uppgift att hålla i trådarna för denna storslagna fest - en ära och utmaning. Vi söker två personer för denna post, så tveka inte att ansöka om den ifall du vill vara med och ordna en fantastisk fest! Arbetet inleds redan under hösten 2017. 
Kontakta ordförande Fredrik Åström på Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den. ifall du är intresserad av denna post. Frågor om posten kan skickas åt Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den..

Som ordenssekreterare är din huvudsakliga uppgift att hålla reda på vilka Nylänningar som borde premieras med Lucius-Ordens förtjänsttecken. Dessa bestäms sedan i samråd med den Lucianska Akademien under vilkens sammankomster du även fungerar som sekreterare. Arbetet koncentreras för det mesta till januari och februari månad samt till ett fåtal andra sammankomster under året. Att vara ordenssekreterare kräver att du har goda insikter i det pågående nationslivet och känner till de som är aktiva på nation. Att äga en dator är även sekreterarmässigt en positiv sak emedan Akademiens sammankomster ofta är rätt så diskussionsglada. Som ordenssekreterare blir du medlem av den Lucianska Akademien, ett härligt gäng yngre och äldre Nylänningar som ständigt ger dig nya insikter om nationen! Har du frågor eller intresse av att ställa upp? Kontakta sittande ordenssekreterare Anna Öhman per telefon 0445292737 eller per e-post Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den. :)

Vill du ha en ansvarspost på nationen som inte tar alltför mycket av din fritid? Gillar du att arbeta flexibelt? Då är bostadssekreterarposten någonting för dig!
Bostadssekreteraren har en unik inblick i nationens lägenheter. Som bostadssekreterare är din uppgift att rangordna bostadsansökningar enligt nationens egna poängsystem. Posten är inte särskilt tidskrävande: rangordningen sker ca 2-3 gånger per år; en gång på våren, en gång på hösten, ibland även en gång på sommaren. Att rangordna och läsa genom ansökningar går lätt så länge man arbetar noggrant och organiserat. Att få vara med om att dela ut bostäder till gamla och nya nationsmedlemmar är skoj och jobbet givande! Själv har jag mest tyckt om de gemensamma rangordningsmöten vi haft med sekreterare från andra nationer. Dessutom finns också en bra möjlighet att representera nationen i Svenska studenters bostadsstiftelse styrelse.
Kontakta ordförande Fredrik Åström på Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den. ifall du är intresserad av denna post. Frågor om posten kan skickas åt Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den. .

Stipendiesekreteraren väljs för en period på två år. Under denna tid är hen ansvarig över att förbereda stipendieansökningstiderna (ansökningsblanketter, uppdatera information på hemsidan etc.), ta emot ansökningar och bokföra dem, delta som sekreterare i diverse nämnders möten för att gå igenom ansökningar och välja vem som skall tilldelas stipendium samt att meddela rätta anstalter om stipendieuppgifter. Stipendiesekreteraren samarbetar mycket med kuratorn och kamrer, nationens kanslist hjälper också till med löpande ärenden. Största delen av stipendiesekreterarens arbetsuppgifter infaller mellan november och april, där höjdpunkten såklart är nationens årsfest!
Kontakta ordförande Fredrik Åström på Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den. ifall du är intresserad av denna post. Frågor om posten kan skickas åt Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den. .

 Terra Nova

tn201604

Terra Nova nummer 4/2016 ute nu!

Terra Nova nummer 4/2016 finns nu att ladda ner i PDF-format! Klicka här eller på bilden för att ladda ner det nyaste numret!

Tidigare nummer

 Fotoalbumet
Kräftis - 8.9.2017
Abi-Middag - 24.5.2017
Nyländsk sits - 21.4.2017
CCCLXXIV Årsfest - 8.4.2017
Gäddbegravning - 7.4.2017

Alla album

 Opinion

Lucia 2016

Emil "Keke" Höckerstedt - 46.8%
Fredrik "Freppa" Palmén - 48.6%
Jakob "Jakke" Sundman - 4.6%

Antal röster: 477
Omröstningen har avslutats på: december 29, 2016
 Facebook & Twitter