Välkommen hem

Nationen för dig som är Nylänning eller känner dig som en sådan

Bli medlem

Alumnerna vid Nylands Nation

Alumnerna vid Nylands nation (tidigare Gamylerna vid Nylands nation) är Nylands nations alumnförening. Alumn är alla som är eller varit medlem av nationen, åldern spelar ingen roll! Gamylerna vid Nylands nation grundades våren 1997 för att upprätthålla de sociala kontakterna mellan och inom de olika nationsgenerationerna. Efter några år av tystnad återupplivas nu föreningen, och i samband med det sker ett namnbyte från Gamylerna till Alumnerna vid Nylands nation.

Genom att fylla i nedanstående formulär kan du anmäla intresse för att delta i alumnverksamheten (nationens dataskyddsbeskrivning hittar du här: https://nylandsnation.fi/nationen/dataskyddsbeskrivning).

Vid frågor kan du kontakta alumnverksamhetens ordförande Anna Öhman på Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den. eller 0445292737.

 

Powered by ChronoForms - ChronoEngine.com

Bli aktiv

För att bli aktiv på Nylands Nation är det bara att dyka upp på sitser, klubbkvällar och annat program. Bäst är att gå med i något utskott eller annars bara umgås och ge en hjälpande hand här och där. Vill du bli riktigt engagerad kan du ställa upp för val till någon av styrelse- eller funktionärsposterna. Dessa väljs på valmötet i december. Kom ihåg att du även kan vara aktiv utan att ha någon ansvarspost.

Läs mer: Bli aktiv

Bli medlem

På Nylands Nation finns det olika sorters medlemmar. Det finns ordinarie, extra ordinarie, äldre, ständiga och stiftande medlemmar. Förutom dessa finns det också hedersledamöter.

Det som ligger en studerande närmast är att bli antingen ordinarie eller extra ordinarie medlem. Till ordinarie medlem antas personer som studerar vid Helsingfors universitet medan extra ordinarie medlemskap är aktuellt för dem som studerar vid andra läroinrättningar. Skillnaden mellan dessa är att extra ordinarie medlemmar inte har rösträtt på nationsmöten.

Läs mer: Bli medlem

Bostäder

Allmän information

Nylands Nation äger direkt samt via sin ägarandel i Svenska Studenters Bostadsstiftelses lägenheter i Arabiastranden, Vallgård och på Busholmen. Totalt kan nationen bosätta över 170 medlemmar i sina omkring 130 bostäder. Ansökningarna till de skilda bolagen görs separat och ansökningsblanketterna hittar du på respektive bolags hemsida. Mer om obligatoriska bilagor/övrig information finner du på hemsidorna www.majstranden.fi, www.ssbs.fi och www.busholmen.fi. Om du har frågor om hur du ska söka och när ansökningstiden är i år, vänligen kontakta Nylands Nations bostadssekreterare på Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den..

Läs mer: Bostäder

Håll mig uppdaterad

Vill du få information om vad som händer på Nylands Nation behändigt levererad till din inbox, Facebook eller Instagram? Nedanför finner du mer information om hur du hittar dessa och hur du kommer med på vår infomailslista.

Läs mer: Håll mig uppdaterad

Stipendier

Nästa ansökningstid: 1.1.2021 - 29.1.2021, kl. 16:00. OBS! Ansökningsformulären är nyss uppdaterade, kolla att du har rätt version (markerade med NN 2019-12)

Läs mer: Stipendier

På Nationen händer det alltid något kul, så som evenemangen här nedanför!

Visa hela kalendern

Kaserngatan 40
00130 Helsingfors
Finland

Visa alla kontaktuppgifter