Bostäder

Allmän information

Nylands Nation äger direkt samt via sin ägarandel i Svenska Studenters Bostadsstiftelses lägenheter i Arabiastranden, Vallgård och på Busholmen. Totalt kan nationen bosätta över 170 medlemmar i sina omkring 130 bostäder. Ansökningarna till de skilda bolagen görs separat och ansökningsblanketterna hittar du på respektive bolags hemsida. Mer om obligatoriska bilagor/övrig information finner du på hemsidorna www.majstranden.fi, www.ssbs.fi och www.busholmen.fi. Om du har frågor om hur du ska söka och när ansökningstiden är i år, vänligen kontakta Nylands Nations bostadssekreterare på Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den..

Vem som får bostad

Nylands Nation har ett poängsystem för rangordnandet av ansökningar som bl.a. baserar sig på nationsaktivitet, tidigare bostadsort, orsak till varför man vill flytta, hur stor del av sin studietid som man varit medlem av nationen m.m. Så man behöver inte t.ex. ha varit aktiv som styrelsemedlem eller funktionär då man ansöker, även om det förstås ger lite fler poäng. Det enda kriteriet som finns då man ansöker via Nylands Nation är att man är medlem. Så kom ihåg att uppge medlemskapet i ansökan!

De som inleder studierna på hösten

För dig som planerar att inleda dina studier på hösten lönar det sig att söka bostad redan på våren. Det är bara att fylla i samma formulär på Majstrandens hemsida och om man beviljas studieplats så kompletterar man sedan sin ansökan. För att få söka bostad via Nylands Nation så måste man vara medlem och för att bli det skall man vara student. Man kan alltså skriva in sig i nationen genast då man blivit student fastän man inte ännu har någon studieplats. För att få en bostad måste man dock studera.

Majstranden

majstranden
Studentbostäderna i Majstranden© Arkitektbyrå Stefan Ahlman

Studentbostäderna i Majstranden stod inflyttningsklara till höstterminen 2006. Nylands Nation har 47 egna bostäder och 14 av Svenska Studerandes Bostadsstiftelses bostäder.

Allmänt

Studentbostäderna ägs och hyrs ur av Fastighets Ab Majstranden som förutom Nylands Nation har fyra andra ägare, av vilka en är Svenska Studerandes Bostadsstiftelse som nationen också är delägare i. Bostäderna är belägna i Arabiastranden på Jan-Magnus Janssons plats 1-Romgatan 5 och ligger omkring 5,5 kilometer från Helsingfors centrum. Trafikförbindelserna är mycket goda, såväl spårvagnar, bussar och även nattbuss går ett stenkast från huset och restiden från centrum är mellan 15-20 minuter. Dessutom finns Arabia köpcentrum runt hörnet, likaså yrkeshögskolan Arcada. På andra sidan Gustav Vasas väg ligger Helsingfors universitets campus i Gumtäkt, där man studerar fysik, kemi, matematik och statistik, datavetenskap samt geologi och geografi och några busshållplatser vidare ligger campuset i Vik, där Agrikultur-forstvetenskapliga, Bio- och miljövetenskapliga, Veterinärmedicinska och Farmaceutiska fakulteterna finns.

Bostäderna

Nylands Nations egna lägenheter och andel av SSBS lägenheter

antalrumstorlekhyra
29 st + 8 st 1 rum, kokvrå 28 m² Hyran hittar du på www.majstranden.fi
9 st + 3 st 2 rum, kokvrå 42,5 – 45 m²
7 st + 2 st 2 rum, kokvrå 47,5 m²
2 st + 1 st 4 rum, öppet kök 78,5 – 80 m²

Alla lägenheter har balkong eller fransk balkong. Köket är utrustat med kylskåp, spisplattor och en kombinationsugn med mikro och vanlig ugn. I hyran ingår en 10 Mbit/s internetanslutning.

I huset finns tvättstuga och tvättorn som står till alla hyresgästers förfogande. I källaren finns en stor bastu med klubbrum och högst uppe en till bastu med takterrass.

Mera information

För frågor gällande Nylands Nations del i huset och uthyrningen så kontakta bostadssekreterare Sonja Jokinen på Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.. Mera information om huset och campuset finns på www.majstranden.fi. Ytterligare frågor svarar Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den. på.

Majparken

majparken
Majparkens fasad© Arkitektbyrå Stefan Ahlman

Studentbostäderna i Majparken och Majlunden stod inflyttningsklara vid årsskiftet 2012 - 2013 och Majsvansen hösten 2014. Av de 260 lägenheterna äger Nylands Nations 47 st och har även 12 st lägenheter via Svenska Studenters Bostadsstiftlse (SSBS).

Allmänt

Bostäderna i Majparken och Majlunden är en del av campusområdet i Arabia. På ett stenkasts avstånd från Majparken ligger Majstrandens studentbostäder som blev klara 2006, yrkeshögskolan Arcada, yrkesinstitutet Prakticum samt Arcada studerandekårs kårhus. Som för Majstranden är även trafikförbindelserna till Majparken/Majlunden utmärkta. Direkta buss och spårvagnsförbindelser in till centrum finns på ett kort avstånd från byggnaden och resetiden är ca 15-20 minuter beroende på tiden på dygnet. I närheten av Majparken finns även köpcentret Arabia med bl.a. två stora matbutiker och Alko. Även för dem som studerar på Helsingfors Universitets campus i Gumtäkt är bostäderna mycket nära belägna. För den som gillar att träna kan det nämnas att det på Gumtäkts campus finns Unisports tjänster.

Bostäderna

Nylands Nations egna lägenheter och andel av SSBS lägenheter.

antalrumstorlekhyra
36 st + 10 st 1 rum, kokvrå 28,5 – 31,5 m² Hyran hittar du på www.majstranden.fi
6 st + 1 st 2 rum, kokvrå 38,5 & 43 m²
5 st + 1 st 2 rum, kök 54,5 m²

Alla lägenheter har antingen fransk eller vanlig balkong. Köket är utrustat med kylskåp samt spis och i hyran ingår även en 10 Mbit/s internetanslutning samt möjlighet till kabel-TV.

Invånarna har även gratis tillgång till en välutrustad tvättstuga i första våningen. I huset finns även en bastuavdelning (bestående av en större och en mindre bastu) på första våningen samt förvarsutrymmen för lägenheterna. På sjätte våningen finns takbastun med tillhörande lounge. Ute på gården finns även cykelförråd i en skild byggnad.

Rautalampivägen

rautalampivagen5
Rautalampivägen 5© Oleg Stikhin

Bostäderna som sköts av SSBS (Svenska Studenters Bostadsstiftelse) ligger på Rautalampivägen 5 i Vallgård. Allt som allt finns det 24 bostäder. Bostäderna är dels tvårummare och dels familjebostäder. Tvårummarna är 50 m² och 52 m². Nylands Nation har 5 stycken familjebostäder och 7 st. enkelrum.

bostadstypstorlekhyra
familjebostad 36,5 m² Hyran hittar du på www.ssbs.fi
större enkelrum hela bostaden 52 m²
mindre enkelrum hela bostaden 52 m²
större enkelrum hela bostaden 50 m²
balkongrum hela bostaden 50 m²

Håll mig uppdaterad

Vill du få information om vad som händer på Nylands Nation behändigt levererad till din inbox, på Facebook eller varför inte via Twitter? Vi finns på alla dessa kanaler och även på Instagram! Nedanför finner du mer information om hur du hittar dessa och hur du kommer med på vår infomailslista.


Facebook

Nationen har två olika sidor på Facebook, nämligen vår Facebook Page och Facebook grupp. Vår Page är den officiella sidan på Facebook på vilken det kommer all officiell information om vad som är på gång på nationen och via vilken alla våra evenemang skapas. I vår grupp är ordet friare men även dit skickas information om program och annat som händer på nationen. Så kom ihåg att gå med i gruppen och följ vår Page för att inte gå miste om ett endaste ett roligt evenemang!


Instagram

På Instagram publicerar vi bilder från evenemang och sitsar på nationen så att du kan följa med vad som händer även om du inte har haft möjlighet att delta själv. Missa inte en endaste en bild utan följ oss redan idag på www.instagram.com/nylandsnation


Twitter

"En liten fågel satt en gång och sjöng i furuskog...". Nuförtiden sjunger den lilla nyländska fågeln även på nätet på vårt Twitterkonto! Det hittar ni på adressen www.twitter.com/nylandsnation.


Infomail

För att gå med på vår infomailslista bör du skicka ett tomt mail till adressen Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den. från den adress som du vill att mailen kommer till. Följ sedan anvisningarna som skickas till din e-post. Vill du ta bort dig från listan skickar du ett tomt mail till Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den. från den adress som finns med på listan. Mer info om listan får du av infosekreteraren genom att maila denna på Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den..

Alumnerna vid Nylands Nation

Alumnerna vid Nylands nation (tidigare Gamylerna vid Nylands nation) är Nylands nations alumnförening. Alumn är alla som är eller varit medlem av nationen, åldern spelar ingen roll! Gamylerna vid Nylands nation grundades våren 1997 för att upprätthålla de sociala kontakterna mellan och inom de olika nationsgenerationerna. Efter några år av tystnad återupplivas nu föreningen, och i samband med det sker ett namnbyte från Gamylerna till Alumnerna vid Nylands nation.

Genom att fylla i nedanstående formulär kan du anmäla intresse för att delta i alumnverksamheten (nationens dataskyddsbeskrivning hittar du här: https://nylandsnation.fi/nationen/dataskyddsbeskrivning).

Den 30 januari 2019 kl. 18-20 anordnas en alumnkväll på Nylands nations klubb, Kaserngatan 40. Kom med för att träffa gamla eller nya bekanta samt för att ta del av och vara med och utforma planerna på den kommande alumnverksamheten. Under alumnkvällen väljer vi en styrelseordförande för Alumnerna vid Nylands nation samt en styrelse på 3–5 personer. Vi bjuder på vin och tilltugg under alumnkvällen. Anmäl dig nedan i formuläret.

Vid frågor kan du kontakta nationens kurator Anna Öhman på Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den. eller 0445292737.

 

Powered by ChronoForms - ChronoEngine.com

Bli aktiv

För att bli aktiv på Nylands Nation är det bara att dyka upp på sitser, klubbkvällar och annat program. Bäst är att gå med i något utskott eller annars bara umgås och ge en hjälpande hand här och där. Vill du bli riktigt engagerad kan du ställa upp för val till någon av styrelse- eller funktionärsposterna. Dessa väljs på valmötet i december. Kom ihåg att du även kan vara aktiv utan att ha någon ansvarspost.

För en styrelsepost eller funktionärspost förutsätts att du:

 1. är Nylänning (ordinarie eller extra medlem),
 2. är engagerad och villig att lägga ned tid på arbete samt,
 3. inte är rädd att få en mängd nya vänner och underbara minnen för livet!

Styrelsen består av 11 poster inklusive ordförande. Vissa poster är lite mera arbetsdryga än andra men arbetet du lägger ner betalar sig garanterat åter på många olika sätt. Styrelsens medlemmar väljs bland ordinarie och extra medlemmar för det kommande kalenderåret vid nationens valmöte. I styrelsen skall ordinarie medlemmar utgöra majoritet. Styrelsen sammanträder en gång i veckan under studieåret. Posterna i styrelsen är: Ordförande, Sekreterare, Informationssekreterare, Kontaktsekreterare, Chefredaktör, Kulturutskottets ordförande, Programutskottets ordförande, Skattmästare, QF, Klubbmästare samt Tutor.

Ordförande

Ordföranden fungerar som spindeln i nätet, håller i trådarna under året och ser till att allt fungerar på nationen. Till uppgifterna hör att leda styrelsearbetet och representera nationen i förvaltningsrådet för Byggnads- och restaureringsfonden. Arbetet är drygt och förutsätter ett stort engagemang och mycket tid. För ordförandeposten har ofta valts en person med tidigare erfarenhet av styrelsearbete.

Sekreterare

Sekreteraren sitter med på alla styrelsemöten samt nationsmötena. Till uppgiften hör att föra protokoll under möten samt att skriva fullmakter. Arbetet är viktigt och förutsätter noggrannhet. Tidsmässigt är arbetet inte särdeles arbetskrävande. Posten kan fungera som en utmärkt inkörsport till allt som händer och sker på nationen eftersom sekreteraren alltid vet vad som händer och sker.

Informationssekreterare

Informationssekreterarens arbete går ut på att hålla medlemmarna informerade om vad som händer och sker på nationen - kort sagt PR! Till uppgifterna hör att veckovis skicka ut infomail om vad som är aktuellt på klubben. Viktigaste uppgiften är framför allt att se till att medlemmarna får korrekt och bra information om allt som händer på nationen från fester till kulturprogram så att alla som vill hänga med säkert vet var och när de skall vara samt vem de bör kontakta. Denna post går att kombinera med studier, eftersom infosekreteraren har ett utskott som vid behov kan hjälpa till.

Kontaktsekreterare

Kontaktsekreteraren arbetar med upprätthållandet av kontakterna till övriga studentföreningar och nationer såväl i Finland som utomlands. Till arbetet hör inte enbart korrespondens, utan också organisering av landskapsresan som går av stapeln under stipendiatveckan på våren. Arbetet är tidvis till och med stressigt, men samtidigt är det väldigt belönande att se hur roligt alla har det och till sin hjälp har kontaktsekreteraren ett utskott. Denna post går också utmärkt att sköta vid sidan av studierna.

Programutsokttets ordförande

Programutskottets ordförande ansvarar såsom namnet redan skvallrar om för programmet på nationen samt idrottsverksamheten! PU får gärna vara ett party-animal som helst av allt både festar gärna och mycket. Programutskottets ordförande ansvarar för att gäddan tillverkas för gäddfesten på hösten, och fungerar som gäddpräst på gäddbegravningen på våren (medaljvarning!). På sommaren då alla håller paus från nationen samlar PU ihop nylänningar till en sommarfest.

Skattmästare

Posten som skattmästare är trevlig och kräver lagom mycket engagemang. I början av året skall skattmästaren göra upp en budget för årets verksamhet, och sedan följa upp den under årets gång. Det är skattmästaren som sitter och tar emot gästerna inför sitserna och tar betalt. Dessutom skall skattmästaren inventera nationsservisen 2 gånger/år. För posten krävs inte att du är ekonomie studerande, det räcker bra om du som person är välorganiserad och systematisk. Arbetet går utmärkt att kombinera med studier och är sällan stressigt.

Kulturutskottets ordförande

Kulturutskottets ordförande värnar om nylänningarnas kulturella välbefinnande. Med hjälp av sitt utskott ordnas kulturprogram av alla de slag. Operakväll, filmkvällar, muséumbesök samt olika slags exkursioner och konstutställningar hör till KU: s bord. KU sköter också nationens konstsamling och äldre inventarier, upprätthåller kartotek över nationens samlingar och sitter med i nationens konstkommitté.

Chefredaktör

Chefredaktör för tidningen Terra Nova är en av de mest självständiga styrelseposterna. Terra Nova är Nylands nations språkrör och kommer ut 5-6 gånger per år. Chefredaktören är ansvarig för att få ihop en tidning med såväl festinslag som sakinnehåll. Också denna post går mycket bra att kombinera med studier. Till sin hjälp har Chefredaktören en redaktionssekreterare och ett utskott.

Klubbmästare

Klubbmästaren är en av de allra mest älskade posterna. Klubbmästaren är personen som håller nylänningarnas strupar fuktiga, lynnen goda samt minnen dimmiga. Klubbmästaren ansvarar för klubbens bar med hjälp av sitt utskott som för tillfället ledigt kan sägas vara det mest populära på nationen. Arbetet kräver en del tid, men festkvantiteten som erbjuds är enorm och klubbmästaren är oersättlig. Klubbmästaren skall du kontakta ifall du är intresserad av att hyra nationens klubbutrymmen.

QF

På tom mage hålls inte humöret särdeles länge på topp. Styrelseposten QF (qvinnlig funktionär) åtgärdar detta på nolltid eftersom hen har till uppgift att ansvara för maten som serveras under festerna! Med mätta magar är allting roligt och QF är precis som klubbmästaren alldeles oersättlig! Tillsammans med sitt utskott så fyller hen hungriga nylänningars magar med kräftor, chokladkakor, höna - ja fast vad! För posten krävs främst organisationsförmåga samt entusiasm och intresse för mat. Köket är garanterat också det ställe där ALLT som händer på nationen diskuteras och det ställe där man snabbast lär känna de flesta på nationen.

Tutor

Sist men inte minst har vi posten Tutor. Tutorns huvudsakliga uppgift är att rekrytera nya medlemmar till nationen. Tutorn ordnar även Abi-middagen i maj samt gulisintagningen på hösten och åker runt i olika gymnasier på informationstillfällen för abiturienter. Tutorn är den person på nationen som man kan kontakta då det finns något man funderar över, det finns inga dumma frågor! Posten har såsom många av de andra posterna tidpunkter då det krävs mer arbete men även tidpunkter då posten är mindre arbetsdryg. Främst krävs kännedom om nationen samt en gedigen vilja att lära känna människor och ja, att festa. Arbetet sköts tillsammans med ett utskott på 2-3 personer.

Förutom styrelseposter finns också en del funktionärsposter som skall fyllas! Posterna är prima för personer som känner att de kanske inte vill engagera sig till den grad att bli styrelsemedlem men ändå känner att utskottsverksamhet kanske är lite i underkant.

Funktionärsposterna är följande: historiograf, arkivarie, festmarskalk, klubbhövding (sångledare), redaktionssekreterare, stipendiesekreterare, bibliotekarie, intendent, fanbärare, ordenssekreterare, dataansvarig samt bostadssekreterare och sist men inte minst musikansvarig!

Blev du intresserad eller vill du veta mera? Antingen kan du kontakta vem som helst ifrån styrelsen eller styrelsebildaren som väljs på nationsmötet i november. Får du inte tag på någon av oss, kontakta kansliet. Kontaktuppgifter till alla finns på hemsidan.

Bli medlem

På Nylands Nation finns det olika sorters medlemmar. Det finns ordinarie, extra ordinarie, äldre, ständiga och stiftande medlemmar. Förutom dessa finns det också hedersledamöter.

Det som ligger en studerande närmast är att bli antingen ordinarie eller extra ordinarie medlem. Till ordinarie medlem antas personer som studerar vid Helsingfors universitet medan extra ordinarie medlemskap är aktuellt för dem som studerar vid andra läroinrättningar. Skillnaden mellan dessa är att extra ordinarie medlemmar inte har rösträtt på nationsmöten.

Bli medlem på tre enkla steg:

Har du bestämt dig för att bli medlem av Nylands Nation? Grattis, du har gjort ett utmärkt val! Nedan följer tre enkla steg för att bli nationsmedlem.

 1. Ta dig till Nylands Nations kansli som ligger på Kaserngatan 40. Kansliet är öppet på måndag, tisdag, onsdag och fredag kl. 11-14 samt på torsdag mellan 14-18. Ifall öppethållningstiderna är krångliga för dig är det bara att kontakta någon från nationens styrelse som kommer och ordnar med medlemskapet! Notera att detta ändå innebär att du personligen fysiskt måste skriva in dig, det går inte att göra på distans.
 2. Kanslisten hjälper dig sedan med att skriva in dig i Nylands Nations medlemsregister. Ifall du inte betalat den årliga nationsavgiften på 12€ i samband med läsårets närvaroanmälan, betalas den kontant på plats så ta med dig jämna pengar!
 3. De nya inskrivna medlemmarna godkänns sedan på nationsmötet som går av stapeln den första tisdagen varje månad.

Om du inte betalat medlemsavgiften i samband med läsårets närvaroanmälan så kan du även betala in den på nationens konto (kom ihåg att ta betalningskvittot med dig då du går för att skriva in dig):

FI65 6601 0010 0691 36
Mottagare: Nylands nation
Meddelande: medlemsavgift

Till ordinarie medlem kan nationen på föredragning av kurator anta:

 1. svenskspråkig student som studerar vid Helsingfors universitet
 2. svenskspråkig person, som i utlandet avlagt mot studentexamen svarande lärdomsprov, och som studerar vid Helsingfors universitet,
 3. utländsk studerande, som i utlandet avlagt mot studentexamen svarande lärdomsprov, och som studerar vid Helsingfors universitet.

Till extra medlem kan nationen på föredragning av kurator anta:

 1. svenskspråkig person som avlagt studentexamen och som inte är inskriven vid Helsingfors universitet,
 2. svenskspråkig person som inte avlagt studentexamen men som studerar vid en läroinrttning vars studentkår är medlem av Finlands studentkårers förbund,
 3. svenskspråkig person som i utlandet avlagt mot studentexamen svarande lärdomsprov,
 4. utländsk studerande som i utlandet avlagt mot studentexamen svarande lärdomsprov.

De följande kategorierna av medlemmar går i trappsteg på följande vis:

En äldre medlem är en tidigare ordinarie eller extra medlem som av nationens kurator kan antas som äldre medlem, ifall han eller hon inte är inskriven som studerande för grundexamen vid Helsingfors universitet. Medlemsavgiften för äldre medlemmar är 25€ per år.

En ständig medlem är en tidigare äldre medlem som av nationens inspektor och kurator kan antas som ständig medlem, ifall han eller hon inte är inskriven som studerande för grundexamen vid Helsingfors universitet. Engångsavgiften för Ständig Äldre Medlem är 250€.

En stiftande medlem är en tidig ständig medlem som av nationens inspektor och kurator kan antas som stiftande medlem, ifall han eller hon inte är inskriven som studerande för grundexamen vid Helsingfors universitet.

Avslutningsvis finns det Hedersledamöter. Nationen kan till hedersledamot utse en:

 1. person som tillhör eller förut tillhört nationen och gjort sig förtjänt av detta förtroende,
 2. person som inte förut tillhört nationen, men som utmrkt sig genom kulturella eller medborgerliga förtjänster eller visat särskilt intresse för nationen.

Förslag om val av hedersledamot skall göras i en av minst femtio (50) nationsmedlemmar undertecknad skrivelse, varefter förslaget bordlggs till ordinarie möte tidigast en månad efter dess framställande, då detsamma skall godknnas med minst 5/6 röstövervikt. Val av hedersledamot skall uttryckligen anges i kallelse till möte. Har förslag angende val a hedersledamot inte föranlett någon åtgärd eller har den föreslagna inte fått stadgad röstövervikt, skall i nationens protokoll i ärendet gjord anteckning utgå.

Stipendier

Nästa ansökningstid: januari 1.1.2019 - 31.1.2019 kl. 17:00. Observera att blanketterna och anvisningarna nyligen har uppdaterats, kolla att du fyllt i rätt version.

Allmän information

För att ansöka om stipendium skall du vara inskriven som medlem och ha betalat medlemsavgiften senast läsåret innan stipendierna lediganslås. Ansökningar från personer som skrivit in sig samma läsår då de söker beaktas ej! Ansökan skall göras med de ansökningsblanketter som finns på den här sidan. För att öppna blanketterna behöver du gratisprogrammet Adobe Reader. Blanketterna kan fyllas i elektroniskt, dock observera att de skall undertecknas skriftligt.

Observera att ansökningen ska skickas in per post, elektroniskt skickade ansökningar beaktas ej. Posta din ansökan i tillräckligt god tid, så att den hinner fram tills givet datum eller lämna in den direkt till kansliet (observera kansliets öppethållstider). Ansökan måste vara framme före kansliet stängs på den sista ansökningsdagen.

Allmänna fondgruppen

Stipendier ur den allmänna fondgruppen utdelas till extraordinarie medlemmar av Nylands Nation. De allmänna stipendierna är ämnade för ekonomiskt stöd under studietiden, särskilt för att slutföra studierna, samt för speciella ändamål såsom utlandsstudier och resor relaterade till studierna. Ur den här fonden beviljas samma person i princip inte stipendium två år i rad. Stipendiernas storlek är 1500-3000 euro.

Allmänna anvisningar Blankett för den allmänna fondgruppen

De fakultetsbundna fondgrupperna

Fakultetsbundna stipendier utdelas ur de medicinska, juridiska, humanistiska, matematisk-naturvetenskapliga, agrikultur-forstvetenskapliga och statsvetenskapliga fondgrupperna till ordinarie medlemmar i Nylands Nation (dvs som studerar vid Helsingfors universitet). Se anvisningarna på blanketten för hur studerande vid de övriga fakulteterna skall rikta sina ansökningar.

De fakultetsbundna stipendierna är ämnade som ekonomiskt stöd under studietiden och särskilt för att slutföra studierna, samt speciella ändamål såsom utlandsstudier och resor relaterade till studierna. Ur de här fonderna beviljas samma person i princip inte stipendium två år i rad. Stipendiernas storlek är 1500-3000 euro.

Observera att ett från WebOodi utprintat studieprestationsutdrag inte är ett officiellt studieprestationsutdrag.

Allmänna anvisningar Blankett för de fakultetsbundna fondgrupperna 

Hugo E. Pippings minnesfond

Ur Hugo E. Pippings minnesfond delas ett större stipendium av en bestämd storlek, ca 5 000 € till en ordinarie medlem av nationen som är på slutrakan av sina studier och som målmedvetet och med ansvarskänsla fullföljer sina studier. I utdelningen av Hugo E. Pippings minnesstipendium värderas nationsaktivitet högt.

Allmänna anvisningar Blankett för Hugo E. Pippings minnesfond 

Kulturfonderna

Kulturfonderna delar ut stipendier för "främjande av kulturarbete bland Nylands svenska befolkning". De här stipendierna kan också utdelas till personer och sammanslutningar som inte hör till nationen. Kulturfonden har ingen färdig ansökningsblankett. För att ansöka om stipendium skall du lämna in en fritt formulerad ansökan med ändamålet med stipendiet och noggranna uppgifter om sammanslutningen eller personen som den gäller. Den sammanlagda årliga utdelningen är ca 5 000 €.

Den sammanlagda årliga utdelningen ur ovannämnda fonder är ca 75 000 €.

Forskarstipendier

Forskarstipendium kan sökas av person som har avlagt högre högskoleexamen och som bedriver forskning som syftar till licentiat- eller doktorsgrad. Från och med 2015 kan stipendier också beviljas för post doc-forskning, för forskning under de fem första åren efter disputation. Stipendierna kan utdelas som helårsstipendier för heltidsforskning à cirka 24 000€ vari ingår ett supékort till årsfesten. Du kan även ansöka om halvårsstipendium där summan är hälften av helårsstipendiet. Mindre summor kan också beviljas för forskning på heltid för kortare perioder eller som delfinansiering av forskningsprojekt

Blankett för forskarstipendier Anvisningar för forskarstipendier Information om den sociala tryggheten för stipendiater 2009

Utdelning och redovisning

De beviljade stipendiena delas ut på nationens årsfest i början av april. Själva utbetalningen sker i skiftet av april/maj. Alla sökande meddelas per e-post om utfallet i god tid innan det och supékortets pris avdras från stipendiet. Forskarstipendiaterna samt mottagare av Hugo E. Pippings minnesfonds stipendium och kulturfondernas stipendium på över 1000 € skall lämna in en redogörelse för hur stipendiet använts till nationens kansli före utgången av januari följande år. Alla forskarstipendiater skall teckna en pensionsförsäkring via LPA!

Information om stipendier

För mera information om stipendierna kontakta nationens kansli eller stipendiesekreteraren. Nylands Nations kansli är öppet mån.-ons. kl. 11-14, tors. kl. 14-18, fre. kl. 11-14. Tfn +358 (0)50 469 8553, e-post: Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.. Stipendiesekreteraren har adressen Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den..

Kaserngatan 40
00130 Helsingfors
Finland

Visa alla kontaktuppgifter