Bostäder

Drömmer du om ett eget litet hem under studietiden? Nationen har hyreslägenheter att erbjuda åt sina medlemmar!

Allmän information

Nylands Nation äger direkt samt via sin ägarandel i Svenska Studenters Bostadsstiftelses lägenheter i Arabiastranden, Vallgård och på Busholmen. Totalt kan nationen bosätta över 170 medlemmar i sina omkring 130 bostäder. Ansökningarna till de skilda bolagen görs separat och ansökningsblanketterna hittar du på respektive bolags hemsida. Mer om obligatoriska bilagor/övrig information finner du på hemsidorna www.majstranden.fi, www.ssbs.fi och www.busholmen.fi. Om du har frågor om hur du ska söka och när ansökningstiden är i år, vänligen kontakta Nylands Nations bostadssekreterare på Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den..

 

Vem som får bostad

Nylands Nation har ett poängsystem för rangordnandet av ansökningar som bl.a. baserar sig på nationsaktivitet, tidigare bostadsort, orsak till varför man vill flytta, hur stor del av sin studietid som man varit medlem av nationen m.m. Så man behöver inte t.ex. ha varit aktiv som styrelsemedlem eller funktionär då man ansöker, även om det förstås ger lite fler poäng. Det enda kriteriet som finns då man ansöker via Nylands Nation är att man är medlem. Så kom ihåg att uppge medlemskapet i ansökan!

De som inleder studierna på hösten

För dig som planerar att inleda dina studier på hösten lönar det sig att söka bostad redan på våren. Det är bara att fylla i samma formulär på Majstrandens hemsida och om man beviljas studieplats så kompletterar man sedan sin ansökan. För att få söka bostad via Nylands Nation så måste man vara medlem och för att bli det skall man vara student. Man kan alltså skriva in sig i nationen genast då man blivit student fastän man inte ännu har någon studieplats. För att få en bostad måste man dock studera.

Majstranden

majstranden
Studentbostäderna i Majstranden© Arkitektbyrå Stefan Ahlman

Studentbostäderna i Majstranden stod inflyttningsklara till höstterminen 2006. Nylands Nation har 47 egna bostäder och 14 av Svenska Studerandes Bostadsstiftelses bostäder.

Allmänt

Studentbostäderna ägs och hyrs ur av Fastighets Ab Majstranden som förutom Nylands Nation har fyra andra ägare, av vilka en är Svenska Studerandes Bostadsstiftelse som nationen också är delägare i. Bostäderna är belägna i Arabiastranden på Jan-Magnus Janssons plats 1-Romgatan 5 och ligger omkring 5,5 kilometer från Helsingfors centrum. Trafikförbindelserna är mycket goda, såväl spårvagnar, bussar och även nattbuss går ett stenkast från huset och restiden från centrum är mellan 15-20 minuter. Dessutom finns Arabia köpcentrum runt hörnet, likaså yrkeshögskolan Arcada. På andra sidan Gustav Vasas väg ligger Helsingfors universitets campus i Gumtäkt, där man studerar fysik, kemi, matematik och statistik, datavetenskap samt geologi och geografi och några busshållplatser vidare ligger campuset i Vik, där Agrikultur-forstvetenskapliga, Bio- och miljövetenskapliga, Veterinärmedicinska och Farmaceutiska fakulteterna finns.

Bostäderna

Nylands Nations egna lägenheter och andel av SSBS lägenheter

antalrumstorlekhyra
29 st + 8 st 1 rum, kokvrå 28 m² Hyran hittar du på www.majstranden.fi
9 st + 3 st 2 rum, kokvrå 42,5 – 45 m²
7 st + 2 st 2 rum, kokvrå 47,5 m²
2 st + 1 st 4 rum, öppet kök 78,5 – 80 m²

Alla lägenheter har balkong eller fransk balkong. Köket är utrustat med kylskåp, spisplattor och en kombinationsugn med mikro och vanlig ugn. I hyran ingår en 10 Mbit/s internetanslutning.

I huset finns tvättstuga och tvättorn som står till alla hyresgästers förfogande. I källaren finns en stor bastu med klubbrum och högst uppe en till bastu med takterrass.

Mera information

För frågor gällande Nylands Nations del i huset och uthyrningen så kontakta bostadssekreterare Oscar Mansén på Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.. Mera information om huset och campuset finns på www.majstranden.fi. Ytterligare frågor svarar Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den. på.

Majparken

majparken
Majparkens fasad© Arkitektbyrå Stefan Ahlman

Studentbostäderna i Majparken och Majlunden stod inflyttningsklara vid årsskiftet 2012 - 2013 och Majsvansen hösten 2014. Av de 260 lägenheterna äger Nylands Nations 47 st och har även 12 st lägenheter via Svenska Studenters Bostadsstiftlse (SSBS).

Allmänt

Bostäderna i Majparken och Majlunden är en del av campusområdet i Arabia. På ett stenkasts avstånd från Majparken ligger Majstrandens studentbostäder som blev klara 2006, yrkeshögskolan Arcada, yrkesinstitutet Prakticum samt Arcada studerandekårs kårhus. Som för Majstranden är även trafikförbindelserna till Majparken/Majlunden utmärkta. Direkta buss och spårvagnsförbindelser in till centrum finns på ett kort avstånd från byggnaden och resetiden är ca 15-20 minuter beroende på tiden på dygnet. I närheten av Majparken finns även köpcentret Arabia med bl.a. två stora matbutiker och Alko. Även för dem som studerar på Helsingfors Universitets campus i Gumtäkt är bostäderna mycket nära belägna. För den som gillar att träna kan det nämnas att det på Gumtäkts campus finns Unisports tjänster.

Bostäderna

Nylands Nations egna lägenheter och andel av SSBS lägenheter.

antalrumstorlekhyra
36 st + 10 st 1 rum, kokvrå 28,5 – 31,5 m² Hyran hittar du på www.majstranden.fi
6 st + 1 st 2 rum, kokvrå 38,5 & 43 m²
5 st + 1 st 2 rum, kök 54,5 m²

Alla lägenheter har antingen fransk eller vanlig balkong. Köket är utrustat med kylskåp samt spis och i hyran ingår även en 10 Mbit/s internetanslutning samt möjlighet till kabel-TV.

Invånarna har även gratis tillgång till en välutrustad tvättstuga i första våningen. I huset finns även en bastuavdelning (bestående av en större och en mindre bastu) på första våningen samt förvarsutrymmen för lägenheterna. På sjätte våningen finns takbastun med tillhörande lounge. Ute på gården finns även cykelförråd i en skild byggnad.

Rautalampivägen

rautalampivagen5
Rautalampivägen 5© Oleg Stikhin

Bostäderna som sköts av SSBS (Svenska Studenters Bostadsstiftelse) ligger på Rautalampivägen 5 i Vallgård. Allt som allt finns det 24 bostäder. Bostäderna är dels tvårummare och dels familjebostäder. Tvårummarna är 50 m² och 52 m². Nylands Nation har 5 stycken familjebostäder och 7 st. enkelrum.

bostadstypstorlekhyra
familjebostad 36,5 m² Hyran hittar du på www.ssbs.fi
större enkelrum hela bostaden 52 m²
mindre enkelrum hela bostaden 52 m²
större enkelrum hela bostaden 50 m²
balkongrum hela bostaden 50 m²

Något du funderar på gällande bostäderna eller ansökan? Bostadssekreteraren svarar gärna på alla dina frågor!

Alla kontaktuppgifter

Powered by ChronoForms - ChronoEngine.com